YU Mountain mailing lista
Poštovani planinari,


Do sada su postojale mnoge mailing liste na Internetu; od sada i mi imamo svoju. Ako želite da budete informisani o svemu što se dešava na našim planinarskim prostorima pozivamo vas da se uključite u mailing listu - YU Mountain. Iz teksta koji sledi možete saznati sve o ovome i potpuno besplatno postati deo velike mailing liste u kojoj cirkulišu razne informacije vezane za planinarstvo i ostale aktivnosti u prirodi.

Pokušaćemo da kroz pitanja i odgovore ispričamo o ovoj listi ono što smatramo da je potrebno znati.

- Šta je mailing lista?

U najkraćem, mailinig lista bi se mogla definisati kao elektronska oglasna tabla. Svi članovi grupe mogu da šalju poruke u grupu. Svaka poslata poruka elektronskom poštom stiže svakom članu grupe.

- Ko stoji iz svega toga?

Listu su pokrenuli članovi našeg najbrojnijeg Planinarskog društva Pobeda iz Beograda (http://www.pdpobeda.org.yu), sa željom da se i na ovaj način poboljša obaveštenost o akcijama planinarskih društava. Konkretno, inicijativu za listu je dao Dragoljub Milutinović, koji je takođe i obavio veliki deo tehničkog posla oko njenog ustanovljenja.

- Ima li ta lista svog vlasnika ili nekog upravnika?

Lista je vlasništvo svih njenih članova. Lista ima moderatore, koji su kao domaćini liste i osobe koje će usmeravati diskusiju ukoliko izađe iz predviđenih okvira.

- Ko može da postane član liste?

Svako ko je zainteresovan da na ovaj način šalje i prima informacije vezane za planinarske aktivnosti. Želja nam je da se ovoj grupi priključe planinari iz svih planinarskih društava Srbije, kao i oni koji nisu formalni članovi nekog od njih.

- Šta je potrebno za učešće u grupi?

Priključak na Internet, tačnije, dovoljno je samo da možete da primate i šaljete elektronsku postu.

- Koje se informacije na ovaj način mogu dobiti?

U listu stižu informacije koje pošalju članovi iste. Zato bi bilo dobro da se u listu priključe prvenstveno vodiči planinarskih akcija i ljudi koji su dobro upoznati sa planiranim aktvinostima planinarskih društava. Pozivamo takve ljude da se aktivno uključe u rad ove liste i da svojim prilozima doprinesu njenom kvalitetu.

- Čime se bavi ta lista?

Planinaranjem i svim stvarima u vezi sa tim. Izbor tema nije strogo ograničen, i zavisi od Vas, članova ove liste.

- OK, želim da se prijavim u listu. Kako to da učinim?

Pošaljite poruku sa nekim komentarom, npr. predstavite se, kako bi se utvrdilo da poruka nije automatski generisana, sa adrese na koju zelite da primate poruke, na yu-mount-subscribe@yahoogroups.com. Ovo je, naravno, dovoljno uraditi samo jednom. Posle izvesnog vremena, dobićete poruku da ste učlanjeni u grupu kao i ostala uputstva i pojašnjenja. Od tada ćete moći da šaljete poruke na listu.

Da napomenemo da su nam planovi vrlo ambiciozni, ali i da nam je za njihovu realizaciju neophodna vaša saradnja. Svaka ideja i pomoć su dobrodošli.

Lista je spremna i čeka na Vas da se prijavite i napišete nešto što bi moglo i druge da interesuje.

Želimo vam puno korisnih i zanimljivih informacija koje će vam ovim putem biti prosleđene, a tiču se planinarskih društava i Vas kao članova istih.