ХОХЕ ТАУЕРН, АЛПИ- Грос Венедигер 3667м, Рајнерхорн 3559м

Četvrtak, 29. Avgust - Nedelja, 1. Septembar 2024.

Vodič: Milan Bijelić

Foto: PSK Pobeda

Хохе Тауерн, Алпи, Аустрија.

Program akcije

Четвртак, 29. август.

Полазак у 16 часова из Скерлићеве улице. Вожња ауто-путем Београд-Загреб и даље до Крањске Горе, где ћемо ноћити у добро оцењеном хостелу (вишекреветне собе). У Крањску Гору стижемо око 23 сата.

Петак, 30.август.

​​​​​​Наставак путовања ка националном парку  Хохе Тауерн у 6:30. Вожња од приближно три сата, преко Лиенца где ћемо направити паузу. Наставак пута  према последњем паркингу са којег крећемо ка дому  Нови Прагер, у ком ћемо ноћити. Препакивање опреме и почетак пешачког дела акције. До дома Нови Прагер нам треба око четитчри сата хода. Имаћемо слободно поподне и одмор у дому,  затим домска вечера која је обавезна (око 30 еура).

Субота, 31.август.

Полазак на успон је у  6 сати. Успон на врхове Грос Венедигер 3667м, Рајнерхорн 3559м, а ако  услови и темпо дозволе и на Шварц Ванд 3509м. Очекивано време изласка на Грос Венедигер је око десет часова, а на Рајнерхорн око 11:30. Повратак у наш дом, пауза у складу са обавезама које нам предстоје. Дужина стазе дом-Г. Венедигер-Рајнерхорн-дом  је 9.5 км са 1050м висинске разлике. Следиће нам спуштање у долину, другом стазом, у дужини од 12 км, што би требало трајати око три и по сата. После препакивања ћемо се одвести у Крањску Гору, у исти смештај у ком смо ноћили у одласку.

Недеља, 1. септембар.

Напуштање смештаја у 7 сати. Планирана је планинарска акција у складу са могућностима групе, у Триглавском националном парку.  Полазак за Београд је између 15 и 16 сати. У путу ћемо имати две паузе на пумпама уз ауто-пут, у Словенији и Србији. У Београду ћемо бити између 22 и 23 сата, ако Бог да.

 

 


Vrsta akcije
  • Visokogorska akcija
Oprema
  • Опрема прилагођена условима у високој планини. За дом је обавезна врећа или постељина.  Заинтересовани за акцију се могу информисати код водича у вези опреме и осталих детаља.

    Акција захтева добру кондициону и техничку припремљеност планинара.

     

Ishrana
  • Исхрана из ранца, у дому (вечера је обавезна ~30 еура и није урачуната у цену), као и на паузама у путу.

Kotizacija
  • Трошкови горива, путарине, паркинга, трошкови возача и организације су 16500 динара. Најам комби возила, три ноћења су 115 еура по особи и плаћају се директно пружаоцу услуге.

    Аконтација је 16500 динара.

Važne napomene
  • Обавезна важећа чланска карта, лична документа (пасош).

    Учесници иду на сопствену одговорност!

    Дисциплина, солидарност и сарадња на успону су обавезни из безбедоносних разлога.

Informacije i prijave
  • Пријаве и информисање на телефон 0646840140

    Милан Бијелић МБ 825 

Za Pobedu:
najavu akcije postavio/la Milan Bijelić
Nazad