КАБЛАР 885м ( Савина испосница, Турчиновац)

Subota, 14. Oktobar 2023.

Vodič: Milan Bijelić

Foto: PSK Pobeda

Каблар, Овчар бања, Чачак, Србија

Program akcije

Субота, 14.октобар.

Полазак из Скерлићеве улуце је у 6:30 ( доћи десет минута раније). До Овчар бање путујемо ауто-путем, са паузом од 15 минута на Гаспром бензинској пумпи. По доласку у Овчар бању ћемо направити пауза за доручак и припрему за успон на Каблар (885 м).

Ка врху Каблара ћемо ићи стазом која води поред Савине испоснице. Стаза је врло атрактивна, са доминантно крашком подлогом тако да је осећај планинара као  да је у много вишој планини. На многим деловима сраза је стрма, а на технички захтевмим местима обезбеђена заштитном оградом. Много видиковаца на Овчар и меандре Западне Мораве су одлике ове лепе стазе. На врху дужа пауза, а затим спуст стазом која води кроз шуму ка планинарском дому Каблар. Пауза код дома. Самим доласком код дома се и завршава планински део стазе, а ка возилу и центру бање имамо још 1.5 км асфалног пута.

Пошто је превоз организован заједно за планинаре и наше такмичаре који ичествују у редовном колу Трекинг лиге Србије, које се одржава на Овчару,  време поласка кући ће бити прилагођено  нашим такмичарима, а најкасније у  17:30. Врло је вероватно да ћемо имати доста слободног времена после пешачке туре, које можемо искористити за купање у термалном базену ( улазнице за базен нису урачунате у цену акције ) или на неки други начин.


Vrsta akcije
  • Planinarska akcija
Oprema
  • Опрема прилагођена условима и годишњем добу. Дубока планинарска обућа је обавезна.

Ishrana
  • Из ранца или у угоститељским објектима у Овчар бањи.

Kotizacija
  • Превоз и организациони трошкови су 2400.00.

    Пријава уз аконтацију од 1500.00

Važne napomene
  • Важећа чланска карта је обавезна.

    Водич задржава право измена с обзиром на услове у току акције.

    У случају отказивања наћи замену.

Informacije i prijave
  • Пријаве смс, вибер поруком или позивом на тел. бр. 0646840140

    Милан Бијелић МБ825

Za Pobedu:
najavu akcije postavio/la Milan Bijelić
Nazad