STAZAMA FRUŠKE GORE

Subota, 31. Avgust 2024.

Vodič: Dragana Midić

Foto: kompasinfo.rs.webp

Планинарски водич: Драгана Мидић

 

Фрушка Гора се налази у Војводини и највећи део планине припада области Срему, док један мали део прелази хрватску границу. Проглашена је националним парком 1960.године. Смештена је између две реке, Дунава на северу и Саве на југу. Фрушка Гора захвата површину од 225km2. Највиши врх Фрушке Горе је Црвени чот 538mnv.

ПСК ''Победа'' организује одлазак на Фрушку Гору у суботу 31.08.2024. године  са поласком у 06:00 часова из Скерлићеве улице поред Храма Светог Саве у Београду. Повратак се очекује истог дана око 20:00 часа.

Fruška Gora

Program akcije

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ:

Уколико има довољан број пријављених за комби од 20 места путујемо комбијем, уколико нема довољан број пријава, путоваћемо возом. Полазак у суботу  31.08.2024.године у 06 часова из Скерлићеве поред Храма Св. Саве. Молим све учеснике да дођу 15 минута пре поласка.  У Поповицу стижемо око 07:45 часова, одакле крећемо на стазу. Обићићемо излетишта Змајевац и Краљеву столицу, Лединачко језеро, попећемо Лединачки Црни чот 438m а потом стазом до Врдника. Уколико ради базен Терме у Врднику идемо на купање. Од базена крећемо за Београд око 18:00 часова. У Београд стижемо око 20:00 часова.

ОПИС СТАЗЕ:

Стаза је дуга 15,7km са успоном од 650m и спустом од 750m, кондиционо захтевна 6/10, технички захтевна 5/10 .


Vrsta akcije
  • Planinarska akcija
Oprema
  • ОПРЕМА:

    Адекватна обућа и гардероба за планинарење (мајца, кабаница уколико буде требала, дубоке планинарске ципеле, качкет или капа…). Обавезно понети чеону лапму, наочаре за сунце, штапове уколико су вам потребни, крему за сунчање, резервну гардеробу и обућу (папуче за базен, патике…). Пошто планирамо свраћање на базен, обавезно понети и купаћи уколико планирате купање. Ко не жели може прошетати у Врднику.

Ishrana
  • ХРАНА И ПИЋЕ:

    Храна на стази из ранца  и могуће је ручати у Врднику. Обавезно на стази понети минимум 2,5 литра воде.

Kotizacija
  • ЦЕНА:

    Цена 3000 динара. У цену су урачунати превоз и организациони трошкови. У цену није урачуната исхрана, улазница за базен и други факултативни трошкови.

    Своје место обезбеђујете искључиво након уплате. Пре него што уплатите, обавезно је да се јавите водичу акције Драгани Мидић на тел: о64/257-4092 да бисте проверили да ли још увек има места и да бисте добили инструкције за плаћање. У случају одустајања потребно је пронаћи одговарајућу особу као замену, јер се новац не враћа.

Važne napomene
  • НАПОМЕНЕ:

    Организатор задржава право измене плана или отказивања акције у случају непредвиђених околности. Учесници иду на сопствену одговорност уз придржавање Правилника о безбедном извођењу планинарских активности

    ПСС: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

    На основу Закона о туризму и Службеног гласника РС бр.17/2019. путовање је само за планинаре који имају планинарску картицу Планинарског савеза Србије  са овереном маркицом  за текућу годину и да се планинарска акција  организује у складу са Статутом ПСК ''Победа''.

     

     

     

Informacije i prijave
  •  Пријаве код водича Планинарског Савеза Србије, ПСК ''Победа'':

    Драгане Мидић водичка лиценца UIAA MB 951  тел: 064/257-4092

    мејл: midicdragana@gmail.com

Plan akcije u PDF formatu možete pogledati ovde.Plan akcije u PDF formatu možete pogledati ovde.
Za Pobedu:
najavu akcije postavio/la Dragana Midić
Nazad