Pobeda na Prvenstvu Jugoistočne Evrope u orijentiringu 2023


Robin Nikolić najbolja juniorka na srednjoj distanci u Jugoistočnoj Evropi

PSK Pobeda na Prvenstvu Jugoistočne Evrope u orijen ringu 2023. u Sarajevu 

Prvenstvo Jugoistočne Evrope u orijen ringu 2023. za mladje kategorije, kao i veteransko prvenstvo Jugoistočne Evrope održano je u Sarajevu, BIH u periodu 23-27. avgusta. Nastupilo je 195 takmičara iz 9 zemalja, od kojih je iz Srbije bilo 34 takmičara a od kojih je iz PSK Pobeda bilo 6 takmičara, Dejan, Robin i Doris Nikolić, Eva Šolaja, Slobodan Ivković i Aleksa Banković. 

Najznačajniji rezultat je pos gla Robin Nikolić osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji žena do 18 godina na srednjoj distanci sa 2 minuta I 2 sekunde prednos u odnosu na drugoplasiranu takmičarku.

Prvog dana takmičenja, na sprint distanci, Robin Nikolić je zauzela drugo mesto od ukupno 18 takmičara u kategoriji žena do 18 godina i osvojila srebrnu medalju a Slobodan Ivković je zauzeo drugo mesto od ukupno 19 takmičara u kategoriji muškaraca od 40 godina i osvojio srebrnu medalju.

Drugog dana takmičenja, na dugoj distanci, Robin Nikolić je zauzela peto mesto od ukupno 18 takmičara u kategoriji žena do 18 godina, Slobodan Ivković je zauzeo drugo mesto od ukupno 19 takmičara u kategoriji muškaraca od 40 godina i osvojio srebrnu medalju i Dejan Nikolić je zauzeo drugo mesto od ukupno 13 takmičara u kategoriji muškaraca od 45 godina i takodje osvojio srebrnu medalju.

Trećeg dana takmičenja, štafeta devojaka do 16 godina, Doris Nikolić, Emilija Veljović i Sofija Janjić zauzela je peto mesto dok je štafeta muškaraca 21 godina, Aleksa Banković, Nikola Talijan i Marko Radovanović zauzela šesto mesto.

Četvrtog dana takmičenja, na srednjoj distanci, Robin Nikolić osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji žena do 18 godina na srednjoj distance dok je Doris Nikolić zauzela peto mesto od ukupno 30 takmičara u kategoriji devojaka do 16 godina.

Prema ukupnom broju bodova koje su osvojili takmičari iz Srbije na Prvenstvu Jugoistočne Evrope 2023. za mladje kategorije, Srbija je zauzela peto mesto ispred Moldavije, Slovenije, BIH i Makedonije a iza Rumunije, Bugarske, Turske i Hrvatske.

 Prema ukupnom broju bodova koje su osvojili takmičari iz Srbije na Veteranskom Prvenstvu Jugoistočne Evrope 2023, Srbija je zauzela treće mesto ispred Rumunije, Slovenije, Moldavije, Italije, Turske i Kipra a iza Bugarske i Hrvatske.



© PSK Pobeda
'
Nazad