Pirin BG - vodja Vladislav Matković


PSK POBEDA
ORGANIZOVALA JE USKRŠNJE USPONE
NA Pirin /BG/ - vodja Vladislav Matković
22. – 25. April 2022.


Pirin je planinski masiv u jugozapadnom delu Bugarske. Nastavnja se na masiv Rile sa severa i proteže se sve do grčke granice na jugu. Pirin je vododelnica egejskog i crnomorskog sliva. Na istoku doseže do reke Meste, a na zapadu do Strumice. Najviši vrhovi Pirina se nalaze u Severnom Pirinu. Vihren (2914 m) je najviši vrh Pirina i treći vrh Balkana. Do 2000 m je prekriven šumom, a iznad su livade, stene i nisko rastinje. Mnogobrojna glečerska jezera čine ovu planinsku lepoticu privlačnom mnogim ljubiteljima prirode. Planinarske staze povezuju Pirin sa Rilom i grčkim planinama. U podnožju Pirina se nalazi najlepše skijalište u Bugarskoj - Bansko.

Grupa planinara u organizaciji PSK Pobeda uspešno se popela na vrhove Pirina, Hvoinati (2635m) i Bezbog (2649m) 23. i 24. aprila 2022.
Odlične foto-izveštaje napravio je Zoran Simić – Sima Pećinar.

Vođa akcije: Vladislav Matković

Trasa uspona na Hvoinati vidi se u foto izveštaju: 8,5km i 840 metara visinski;
a trasa uspona na Bezbog 4km i 500 metara visinske razlike.

Sve fotografije i opise pogledajte na stranici za Hvoinati i za vrh Bezbog



Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=Pirin BG - vodja Vladislav Matković style=
© Zoran Simić – Sima Pećinar
'
Nazad